Moja potrawa na drugie śniadanie
Uczniowie klas 4-6 muszą się wykazać kulinarną kreatywnością, gdyż uczestniczą w projekcie Moja potrawa na drugie śniadanie. Program ma na celu propagowanie zasad zdrowego odżywiania wśród uczniów. Uczestnicy projektu przygotowują po trzy propozycje owocowo-warzywne na drugie śniadanie, po czym spotykają się na wspólnej degustacji przygotowanych smakołyków. Akcją koordynuje p. Anna Pijorek.
Aktywnymi uczestnikami projektu oprócz uczniów i wychowawców są rodzice. To dzięki ich pomocy jako pierwsze swoje propozycje śniadaniowe zaproponawali uczniowie klasy 4a i 4c z p. Wiesławą Kwiek i p. Renatą Misiak. Na stole królowały zdrowe sałatki owocowo-warzywne, ciasto marchewkowe. Hitem okazal się sok pietruszkowy, którego wszyscy chcieli spróbować. Po zdrowej porcji witaminki c uczniowie poznali ciekawostki o wybranych owocach i warzywach.
Zgranym duetem okazały sie klasy 4b i 4d z p. Anną Dróżdż i p. Urszulą Trochimiuk które 10 grudnia serwowały swoje potrawy śniadaniowe. Atrakcją oprócz sałatek były ludziki wykonane przez uczniów z warzyw i owoców. Jak wiele z nich można wyczarować…